|

Institutul European pentru Cercetari Multidisciplinare inaugurat, oficial, în ROMÂNIA

Din 15 septembie 2021, municipiul Buzău a oferit peisajului științific regional, național și european Institutul European pentru Cercetări Multidisciplinare (I.E.C.M.), un pilon în domeniul cercetării fundamentale, aplicative și experimentale, multi-, inter- și transdisciplinare. Institutul va fi condus de Alexandru Mironov, fost ministru al Tineretului şi Sportului.

Sub egida Fundației pentru Cercetări Multidisciplinare, Institutul reunește aproximativ o sută de cercetători de înaltă ținută academică, organizați în peste 80 de Centre de cercetare, care ating următoarele domenii: Științe tehnice; Științe medicale; Științe juridice; Psihologie; Arhitectură; Științe istorice și arheologie; Cultură, artă, sport; Științe economice; Proiecte, parteneriate și diseminare rezultate; Inițierea tinerilor în cercetare științifică și inovare.

Activitatea I.E.C.M. pe plan național constă în inițierea de proiecte de cercetare, dezvoltare și inovare; în organizarea și participarea la evenimente cu tematică științifică; în susținerea cercetătorilor aflați la început de carieră, și realizarea de parteneriate cu multiple consorții instituționale științifice.

Misiunea Institutului este obținerea excelenței în cercetarea științifică, prin crearea unui cadru de cercetare și a unui climat academic-științific performant, prin inovare și transfer tehnologic.

Articole similare