Misiune
Susținerea și promovarea cercetării în psihoterapie, psihologia dezvoltării, psihoeducație, psiho-oncologie și sănătatea mentală pentru adulți și copii. Promovarea inovației în practici terapeutice și strategii de dezvoltare profesională, cu un accent pe autoeducație și autodisciplină, în gestionarea emoțiilor. Asigurarea suportului necesar pentru implementarea și evaluarea intervențiilor psihologice și de sănătate, acordând o atenție deosebită nevoilor copiilor. Facilitarea dezbaterilor publice pe teme de actualitate. Îmbunătățirea calității vieții printr-o abordare multidisciplinară care integrează cercetarea, educația și intervențiile practice
Obiective
Dezvoltarea cunoștințelor în psihoterapie și psihologia vârstelor prin cercetare fundamentală și interdisciplinară, pentru a oferi o înțelegere profundă și holistică a sănătății mentale pe parcursul diferitelor etape ale vieții; integrarea descoperirilor din psihologie, oncologie, nutriție și psihosomatică pentru crearea unor intervenții terapeutice integrate, capabile să abordeze complexitatea problemelor individuale și să ofere soluții adaptate; dezvoltarea de instrumente și resurse specializate pentru profesioniștii din domeniul sănătății mentale pentru îmbunătățirea competențelor acestora și facilitarea implementării celor mai eficiente practici terapeutice; promovarea resurselor educaționale inovatoare pentru formarea continuă a specialiștilor; colaborarea cu parteneri naționali și internaționali contribuind la schimbul de cunoștințe și consolidarea unei rețele globale de expertiză, care susține progresul în domeniu; aplicarea psihologiei în educație pentru sprijinirea dezvoltării emoționale și cognitive a copiilor, utilizând jocul ca metodă principală de învățare și explorare; crearea unor medii educaționale care promovează sănătatea mentală, formarea unei generații reziliente, capabile să gestioneze emoțiile și să facă față provocărilor vieții într-un mod sănătos și echilibrat.
Educație și formare
- Master Psihologie Clinică şi Intervenţie Psihologică Facultatea de Psihologie și Știintele Educației, Universitatea Spiru Haret, București (România)
- Diplomă- facilitator parental atestat Circle of Security Institutul pentru Dezvoltarea Copilului, București (România)
- „Psihodiagnostic și evaluare clinică în disfuncțiile sexuale”, Institutul de Sexologie Cluj Napoca, formare continuă
- „Traumele psihice la copii- recunoaştere, specificitate, modalităţi de intervenţie şi stimulare a vindecării” Institutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei, Bucureşti (România), formare continuă
- Diplomă- formator, FasTracKids România Academia Educaţională FasTracKids, Bucureşti (România)
- Diplomă de psihoterapeut/director de psihodramă Asociaţia Română de Psihodramă Clasică, Sibiu (România)
- Diplomă- Formator, Centrul Zonal de Educaţia Adulţilor, Craiova (România)
- Licenţă-specializarea psihologie Facultatea de Psihologie și Știintele Educației, Universitatea Spiru Haret, Bucureşti (România)
Experiență profesională și competențe
- Psiholog clinician și psihoterapeut specialist, Cabinet Individual de Psihologie VĂTĂȘESCU ILEANA
- Membru Colegiul Psihologilor din România
- Membru Asociația Română de Psihodramă Clasică
- Psiholog colaborator Grădiniţa cu Program Prelungit Raykids, Craiova
- Psiholog colaborator Școala Româno-Britanică, Craiova
- Expert colaborator proiect “Pregătiți pentru o viață activă”
- Formator în cadrul Programului Național Profesor și Părinte Azi, curs de formare continua a cadrelor didactice, organizat de Asociația Proacta EDU acreditat de Ministerul Educației.
- Trainer SC Baby Spa SRL, Craiova
- Psiholog/psihoterapeut Asociaţia MagiCamp, Bucuresti (România)
- Psiholog „Ambasador pentru Comunitate”, prima linie de consiliere psihologică gratuită, pe tema COVID-19, dedicată cadrelor didactice, părinților și elevilor, în cadrul parteneriatului între Ministerul Educației și Cercetării și Asociația Proacta EDU.
- Psiholog voluntar în cadrul proiectului „Voluntarii Împreună”, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne și Asociația Proacta EDU.
- Trainer și participant la diverse conferințe, seminarii, prezentări publice și workhopu-ri, pe teme variate, din zona de interes.
- Articole publicate – Țăranu Adela & Vătășescu Ileana & Vătășescu Bianca. (2021). TEACHERS’ SELF-EFFICACY AND BURNOUT DURING ONLINE SCHOOL. Journal of Pedagogy – Revista de Pedagogie. LXVIII. 59-78. DOI: 10.26755/RevPed/2021.2/59