Misiune

Pediatria ca domeniu de cercetare oferă oportunități vaste pentru înțelegerea și îmbunătățirea sănătății copiilor și adolescenților. Cercetarea în pediatrie vizează diverse aspecte ale sănătății și dezvoltării copiilor, precum și prevenirea, diagnosticarea și tratarea bolilor pediatrice.

Obiective

– Organizarea conferințelor și simpozioanelor naționale și internaționale care să faciliteze schimbul de idei și colaborarea între cercetătorii din diferite domenii relevante pentru pediatrie, cum ar fi genetica, neuroștiințele, epidemiologia etc. Aceasta poate ajuta la identificarea unor abordări inovatoare și holistice pentru îmbunătățirea sănătății copiilor și adolescenților.

 – Crearea programelor de formare și colaborare între medici pediatri, cercetători, ingineri biomedicali și alte cadre medicale și non-medicale pentru a dezvolta și implementa noi tehnologii, metode de diagnostic și tratamente adaptate nevoilor specifice ale copiilor și adolescenților. Aceste programe ar putea include burse de cercetare, stagii de formare și proiecte colaborative între instituții de învățământ superior și centre de cercetare.

– Asigurarea accesului la infrastructura și echipamentele necesare pentru desfășurarea cercetării în pediatrie la standarde competitive, inclusiv laboratoare specializate, facilități de imagistică medicală și centre de simulare medicală. De asemenea, investirea în programe de formare pentru a sprijini dezvoltarea competențelor profesionale ale specialiștilor în pediatrie, inclusiv a medicilor, asistenților medicali și personalului de cercetare.

– Sprijinirea, publicarea rezultatelor cercetării pediatrice în reviste științifice de renume național și internațional, și participarea la conferințe și evenimente științifice relevante. Acest lucru va ajuta la împărtășirea descoperirilor și la promovarea bunelor practici în îngrijirea și tratamentul copiilor și adolescenților.

Putem contribui la avansarea cunoștințelor în domeniul pediatriei și la îmbunătățirea sănătății și bunăstării copiilor și adolescenților în spațiul național și european.


Educație și formare
  • Medic rezident pediatru 2023 – prezent
Experiență profesională și competențe
  • Liceul Teoretic „Sfîntul Paisii Hilendarschi” 2004 – 2017
  • Lotul național de volei feminin, categoria sportivă I –  2017 – prezent
  • USMF „Nicolae Testemițanu” 2017 – 2023
  • Farmacist – consultant 2020 – 2021
  •  «Risk factors and pulmonary complications in preterm newborns with very low birth weight and extremely low birth weight» MedEspera 2022, The 9th International Medical Congress for Students and Young Doctors
  • «Evaluation of homocysteine as a marker of endothelial disfunction in hypertensive children with overweight and aggravated family history» Conferința națională de pediatrie 2024, București.